POGOJI POSLOVANJA

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Podjetje, ki upravlja spletno trgovino je Vardo d.o.o.
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika trgovine ter urejajo poslovni odnos med podjetjem Vardo d.o.o. in kupcem.

Prosimo vas, da pred nakupom natančno preberete in upoštevate pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izražate svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da zgoraj navedene spletne trgovine NE uporabljate.

POTEK NAKUPA

Kupec izbere artikle in količino (minimalna količina nakupa za posamezen artikel je 3kg), ki jih želi kupiti, in izpolni vse potrebne podatke in odda naročilo. Naročilo se postavi v čakalno vrsto. V roku največ 48 ur ponudnik naročilo pregleda in ga potrdi oziroma zavrne. V času praznikov in med vikendi se rok potrditve oz. zavrnitve naročila podaljša za čas dela prostih dni. V primeru, da se cena v času obdelave naročila spremeni, se ponudnik zavezuje, da bo uporabniku ponudil nižjo ceno. Kupec ne more izvesti naročilo z drugo poštno številko, ki ni navedena ob naročilu, lahko pošlje ponudniku povpraševanje in bo ponudnik pripravil posebno ponudbo. Kupec lahko izbere možnost osebni prevzame ali dostavo na dom.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik pošlje kupcu prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Kot kupec oz. potrošnik velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Poznejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

  • Plačilo z gotovino ob dostavi

Ob naročilu kupec izbere možnost plačilo ob dostavi. Ko so izdelki pripravljeni, kupca o tem ponudnik obvesti po elektronski pošti. Ob dostavi kupec račun poravna dostavljavcu.

  • Plačilo pri osebnem prevzemu

Pri osebnem prevzemu na sedežu podjetja omogočamo poleg plačila z gotovino tudi plačilo s karticami (Maestro, Mastercard, Visa, American Exspress, Activa, Karanta).

  • Plačilo po ponudbi/predračunu

Za naročila, ki jih prodajalec prejme med uradnim delovnim časom (8:00–16:00), se skuša odzvati še isti delovni dan. Najprej kupcu po elektronski pošti pošlje informativni predračun, nato se z njim uskladi o morebitnih spremembah na predračunu in ko s strani kupca prejme potrditev o ustreznosti predračuna, mu končno verzijo le-tega posreduje prek elektronske pošte.

 Podatki o bančnem računu:
Bančni Račun: VARDO d.o.o.
TRR: SI56101000049252230
Naslov: Komen 73, 6223 Komen
Spletna trgovina blago pošlje po tem, ko od kupca prejme plačilo.

CENE

Vse cene vsebujejo DDV in so navedene v EUR/KG. Cene se lahko spremenijo dnevno. Cene v spletni mesnici niso nujno enake kot v prodajalni podjetja VARDO d.o.o., Komen 73, 6223 Komen.

Vedno se trudimo, da bi bile cene ažurne in točne. Lahko pa se zgodi, da je podatek napačen. Pri nakupi in plačilu pa se upošteva cena, ki jo je kupec potrdil v času oddaje naročila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Končna teža artikla lahko odstopa od naročene +/- 10%. Kupec plača le za dejansko težo dostavljenega artikla.

Izdaja računa

Pri dostavi na dom ali osebnem prevzemu na sedežu podjetja prejme kupec račun za nakupljene artikle. Na računu je naveden nakupljen artikel in cena. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

zahtevaj-racun

DOBAVNI ROK

V podjetju Vardo d.o.o. stremimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga, in sicer predvidoma v 1 do 3 delovnih dneh po potrditvi naročila (razen če je pri izdelku navedeno drugače). Omenjeni dostavni rok velja za artikle, ki so na zalogi. V kolikor artikla ni na zalogi se o dobavnem roku artikla lahko osebno pozanima na elektronskem naslovu spletna.mesnica@vardo.si ali na telefonski številki 05 766 01 76 ali 051 638 784.

Po oddaji naročila kupec na elektronski naslov prejme obvestilo o potrditvi naročila, ki vsebuje seznam naročenih artiklov, skupno ceno in naslov prejemnika. Trgovina v dogovorjenem roku artikel pripravi, in odpošlje preko lastnega dostavnega vozila na naslov kupca oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti ali po telefonu obvesti kupca.

PREKLIC NAROČILA

Naročilo, ki ga je ponudnik oddal na spletni strani, lahko brez dodatnih stroškov prekliče. V primeru, da se kupec odloči pravočasno za preklic naročila, mora o tem prodajalca nemudoma obvestiti na telefonsko številko 05 766 01 76 ali 051 638 784 ali na elektronskem naslovu spletna.mesnica@vardo.si. Če se zgodi, da je naročilo že opremljeno, pošiljko kupec zavrne ob dostavi na naslovu kupca. V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen za prevzem), pa kupec prav tako svojo željo sporoči o preklicu naročila prek zgoraj omenjene telefonske številke ali po zgornjem omenjenem elektronskem naslovu.

 DOSTAVA

Dostavo na naslov kupca izvajamo z lastnimi dostavnimi vozili na območju obalo kraške in goriške regije. Pri naročilu na določenih območjih opredeljenih s poštnimi številki v razdelku omejitev dostave v Sloveniji na poštne številke je dostava brezplačna. Naročila dostavljamo na naslov, vnesen ob oddaji naročila ali na dogovorjen naslov, usklajen preko elektronke pošte ali telefonsko. Dostava na naslov kupca se izvaja znotraj delovnega časa in po predhodnem dogovoru s kupcem. Lahko se odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov, na primer v službo.

Dostava se izvaja brezplačno v okviru naslednjih poštnih številk:

5000, 5001, 5250, 5261, 5262, 5263, 5270, 5271, 5272,  5290, 5291, 5292, 5293, 5294, 5295, 5296, 5297, 6210, 6215, 6219, 6221, 6222, 6223, 6224. Če vas v času dostave ni na predvidenem naslovu bo dostavna služba Vardo odstopila od naročila, zaradi hitro pokvarljivih artiklov in se dogovorila s kupcem za ponovno dostavo ali preklic naročila.

V času praznikov in med vikendi se rok dostave podaljša za čas dela prostih dni. Spletna trgovina ni v nobenem primeru odgovorna za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi ne dobave artiklov, ki jih nima na zalogi.

PRAVICA POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, ker prodajalec prodaja artikle, ki zaradi svoje narave niso primerna za vračilo, ker je artikel hitro pokvarljiv in mu hitro izteče rok uporabe.

VARNOST

Ponudnik v svoji spletni trgovini uporablja ustrezna sredstva, ki so potrebna za zaščito osebnih podatkov pri prenosu in shranjevanju. Ponudnik ni odgovoren za poškodbo računalniške opreme ali druge lastnine naročnika, ki bi jih lahko povzročali vnosi virusov ob obisku naše spletne strani. Uporabnik mora sam varovati svoje uporabniške podatke. Uporabnik mora prav tako jamčiti za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov. Uporabnik odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastale zaradi netočnih in neresničnih podatkov.

VAROVANJE PODATKOV IN ZASEBNOST

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni, in se obravnavajo v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1. 

Kupec s pomočjo spletnih obrazcev na spletni strani posreduje svoje osebne podatke, ki jih upravljalec spletnega mesta zbira in obdeluje, pri čemer zbira in obdeluje zgolj tiste osebne podatke uporabnika, ki so nujno potrebni za kakovostno in nemoteno izvajanje elektronskega poslovanja: ime in priimek, naslov, elektronski naslov, naslov za dostavo, telefonska številka, podatki o času in predmetu nakupa. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

Uporabnik in upravljalec spletne strani soglašata, da so podatki, do katerih je omogočen dostop pri elektronskih storitvah, poslovna skrivnost ter jih bosta zato primerno varovala in jih brez ustrezne pravne podlage ne bosta razkrivala tretjim osebam. Upravljalec bo za namen dostave podatke o naslovu uporabnika posredoval le dostavni službi.

Upravljalec spletnega mesta se obvezuje, da bo odgovorno in strokovno izvajal elektronske storitve v skladu z načeli in standardi informacijske varnosti.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Vardo d.o.o.. stremi k najvišji možni stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletni strani. Kljub temu pa lahko obdelava podatkov včasih povzroči napako ali odstopanje, ki je nato prikazan/o na spletni strani, zato podjetje Vardo d.o.o. ne daje garancije ali jamči za točnost informacij in vsebin na spletni strani. Podjetje prav tako ne odgovarja za manjša odstopanja v resoluciji slik, ki so lahko odvisna od resolucij ekrana.

Podjetje Vardo d.o.o. ni odgovorno za občasno nedelovanje spletne strani in prav tako ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jo napišejo obiskovalci spletne strani. Podjetje Vardo d.o.o. si v primeru, da mnenje vsebuje očitne neresnice, da je žaljivo ali neprimerno, pridržuje pravico, da tako mnenje zavrne.

Vse fotografije v spletni trgovini so simbolične.

PRITOŽBE IN SPORI

Vardo d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec lahko obrne na prodajalca Vardo d.o.o., in sicer preko elektronske pošte na naslov info@vardo.si ali na telefonsko številko 05 766 01 76 ali na 051 638 784. Pritožbe sprejemamo na e-poštni naslov info@vardo.si postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Vardo d.o.o. si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor to res ni mogoče, se omenjeni spori rešujejo na pristojnem sodišču v Kopru.

Podjetje Vardo d.o.o. ni odgovorno za morebitne napake in si dopušča pravico spremembe cen ali besedila.

Komen, 20. 3. 2022